25‏/02‏/2011

مخلل الزيتون

1 كيلو زيتون أخضر  - محلول ملحى " 2 ونصف ملعقة كبيرة ملح لكل 4 كوب ماء " - ربع كيلو فلفل أخضر ويفضل الفلفل الحراق - كرفس - كوب عصي ليمون - ربع كيلو ليمون - بضع فصوص ثوم .

الطريـــقة
شقى الزيتون بالطول أو دقيه دق خفيف وينقع فى الماء لمدة 3 أيام على أن تغيرى الماء بأستمرار .
  • ذوبى المحلول الملحى وأغليه ثم أتركية بعد ذلك ليبرد .
  • أغسلى الكرفس والفلفل الأخضر ويقطع .
  • قشرى فصوص الثوم واتركيها صحيحة لا تدقيها .
  • ضعى الزيتون فى برطمانات فى طبقات متبادلة من الكرفس والفلفل و فصوص الثوم وحلقات الليمون .
  • غطى الزيتون بكوب من عصيرالليمون وكمية من محلول الملح .
  • ضعى طبقة من قشر الليمون على السطح وفوقه طبقة من الزيت 
  • قدمية  المخلل بعد ما يتم النضح يعنى بعد حوالى 15 يوم .

مخلل الزيتون Rating: 4.5 Diposkan Oleh: غير معرف

0 التعليقات:

المساهمون